THE ULTIMATE GUIDE TO IDRAR YOLU ENFEKSIYONUNA ZARARLı YIYECEKLER

The Ultimate Guide To idrar yolu enfeksiyonuna zararlı yiyecekler

The Ultimate Guide To idrar yolu enfeksiyonuna zararlı yiyecekler

Blog Article

Dış gebelik, onu normal bir rahim içi gebelikten ayıran bir dizi belirtiyle karakterize edilir. Bir kadın ilk olarak karnının alt kısmında ağrı ve çeşitli hormonal değişikliklerin neden olduğu düzensiz rahim kanaması yaşayabilir.

Vajinal kanama: Dış gebelikte embriyo rahim duvarına yerleşmediği için kanama olması muhtemeldir. Kanama hafif ya da şiddetli olabilir.

Dış gebelik erken teşhis edilirse tedavi seçenekleri ve olası riskler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek mümkün olabilir.

Metotreksat maddesi enjeksiyon propertyımı ile verilir ve gebelik dokusundaki büyümeyi engelleyerek durdurur ve ardından düşük oluşmasını sağlayarak gebelik sonlanır.

Vakaların yaklaşık yüzde ninety eight’i tüplere yerleşir. Bunun dışında yumurtalık, karın zarı ve karın içindeki diğer organlarda da dış gebelik gelişebilir. Bu durumu yaşayan bir kadının tekrar dış gebelik geçirme riski yaklaşık yüzde ten-fifteen civarındadır. Her gebenin ilk kontrolünde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığı kontrol edilir.

Dış gebelik, anne sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturabilir ve uygun tedavi gerektirir. Dış gebelik komplikasyonları, durumun ciddiyetini artırabilir ve hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gereken durumları içerebilir.

Partnerleriniz cinsel birliktelik sayısını sınırlamak ve prezervatif kullanmak cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemeye ve pelvik inflamatuar hastalık riskini azaltmaya lawnımcı olur.

Erken tanıya olanak sağlayan vajinal ultrasonografinin ve Beta HCG testi kullanımıyla, tanı daha kolay konabilir.

Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikâyesi olan kadınların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir.

ÇOkay erken teşhis edilen ve bekleme politikası uygulanan hastalarda her gün veya gün aşırı kontroller yapılır, tüm kontrollerde kan testleri ve ultrason ile durumu yakından takip edilir.

Dış gebelikte bebeğin sağlıklı bir gelişim şansı bulunmaz ve bu durum hastaların hayatını da riske atan faktörlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tutunduğu alanda büyümeye devam eden yumurta, iç doku ve daha fazla bilgi organlara zarar vermektedir.

Bununla beraber bazı durumların da dış gebelik yaşanma ihtimalini artırdığından bahsederler. Söz konusu durumlar ise şöyle sıralanır;

Özellikle erken hamilelik döneminde vajinal yoldan kanama varsa dış gebelik akılda tutulmalıdır.

Yapılan iğne, dış gebeliği sonlandırıcı bir etki gösterir. Sonrasında gerekli kontrol yapılarak dış gebeliğin sonlanıp sonlanmadığına bakılır. Bazı durumlarda enjeksiyonun tekrarlanması gerekebilmektedir. Erken teşhisle başvurulamayan hastalarda ise diğer bir tedavi yöntemi olarak ameliyata başvurulabilmektedir.

Report this page